Hirtshals

Med sine ca 6000 indbyggere er Hirtshals Danmarks største fiskerihavn. Fiskerbådene er i sving døgnet rundt, når vejret tillader. Et besøg på havnen er på alle tider af dagen et besøg værd. Flere gange dagligt sejler de store færger fra den moderne Color Line terminal til Norge.

Ikke bare fiskekuttere og færger sejler fra Hirtshals; der er også færdsel af store fragtskibe, som regelmæssigt sejler mellem Hirtshals og Færøerne. I Hirtshals har man altid havet i sigte.

Nyd den specielle atmosfære på “Den grønne Plads”, som ligger lige i hjertet af Hirtshals By. Herfra har man en herlig udsigt over havet og havnen. I gågaden er der restauranter, cafeer og forretninger.

På Hirtshals Museum kan man få indtryk af byens historie og fiskeriet igennem tiderne. På Nordsømuseet findes der et sælarium og Europas største akvarium med 4,5 mill. Liter havvand.

Hirtshals Fyr er uden tvivl Hirtshals varetegn. Fyret blev bygget i 1860-63 på fremspringet mellem Jammerbugten og Tannisbugt. Fyrtårnet er åben for turister. Op til den øverste platform, som befinder sig ca 57 m.o havet, er der 144 trin. Herfra har man den skønneste udsigt over havet, havnen og campingpladsen. For foden af fyrtårnet findes Bunkermuseet.

I 1941 blev den tyske overkommando klar over, at en invation af de allierede fra den vestlige søside var mulig. Derfor befalede Adolf Hitler bygningen af bunkers af svær beton fra Spanien i syd til Norge i nord. ¨Det 10 Batteri¨ er i dag et minde fra 2. verdenskrig og vil give mange generationer i fremtiden anledning til eftertanke.